hy guys..thanks sbb sudi bkak blog haikal yg tak sberapa ni..jgn lupa follow..!!

Tuesday, 29 January 2013

testing 1,2,3 :p :p ❀



 assalamualaikum  
perghh bersarang dah blog haikal nih !haha lama gilaa tak update blog! sampai nak taip pon jadi malas..tapi tak pa..untuk korang semua yang suka membaca tu..haikal gagahi jugak nak update ! *haa? gagahi ? hahah* ok first haikal nak cakap..haikal sekarang adalah calon pmr..so korang tahu la kan? lepas ni..memang susah la haikal nak update blog kesayangan ni..maybe terpaksa suruh ORANG yang update kan ? hahaha nampak tak betapa malas and mengada-ngadanya saya ? huhu okay memandangkan..haikal dah lama tak update..haikal nak hadiahkan korang ayat puitis ni.renung2kan dan selamat beramal !!!   
❤kadang-kadang kita terlepas pandang yang kita telah menyakiti hati orang lain dan sengaja menyalahkan orang lain untuk menutup kesalahan diri sendiri kan!..sesuatu yang tak terduga telah menduga kita sama ada kita kuat atau tidak untuk menghadapinya..❥kesimpulannya : hidop mau ikhlas dengan sesiapon 
gambar ni time kami mandi dekat sedim!
yess ! time ni dapat jugak buli zombie ◕‿◕

Tuesday, 23 October 2012



Lagu yang penoh dengan kenangan..Sentiasa tersemat didalam hati buat selama2nya..Terima kasih pernah menyayangi diri ini suatu ketika dahulu..Semoga dia akan bertemu kebahagiaan yang sememangnya layak untuk dirinya..Teroskan perjalanan masing2 tanpa menoleh ke belakang lagi..Selamat tinggal kenangan..Selamat tinggal untuk dirinya jugak..Byep dan Assalammualaikumm...

Sunday, 24 June 2012

Rinduuuu !!

Salam semua..Kali ni hykal nk rindu2 dengan korang semua..Tak salah kan kalau rindu-rinduan sesama kita..Rindu kawan2..rindu sahabat2..rindu sedara2 n rindu pada sesiapa jer..Korang pon  sekarang ni mesti sedang merindui seseorang yang sangat bermakna pada korang kan?Selain dari rindu pada seseorang.mesti korang pon rindu saat2 manis yang pernah korang alami yang amat sukar dilupakan...sebab saat2 manis itu mgkin berharga dan amat bermakna bagi korang kan?Begitu jugak dengan hykal..hykal pon ada kenangan manis..rindu pada arwah tok hykal..rindu msa pegi jalan2 dengan arwah tok..rindu masa kecik2 dulu..kalaulah masa boleh di putarkan kembali..hykal nk jadi kanak2 ribena balik..perghhh..mmg bes!! sbb zaman kanak2 inilah bagi hykal amat menyeronokkan..tak payah pikir apa2..mainn jer kan?lgpon tak payah pening2 pikir msalah apa pon..hykal rindu saat2 ituu..rindu sangat2.. :')
Jom layan lagu mengusung rindu kumpulan SPIN..semoga terubat kerinduan kita bersama.. <3

Friday, 22 June 2012

Kenangan Terindah

Malam ni hykal x dpt tido..Ada sesuatu perkara yang mengusik hati dan perasaan hykal..Tiba2 teringat
kenangan manis hykal dengannya..Kenangan indah yang tak akan hykal lupakan smpai bila2..Yang pasti hykal akan sntiasa rindu kenangan itu..Semoga tanpa hykal,dia akan sentiasa tersnyum bahagia dan gembira
di samping insan tersayang..Layan je lagu kegemaran hykal n hayati liriknya..

Wednesday, 30 May 2012

Update !!

Assalam..Lamanya hykal x pedulikan blog hykal..mmg dh bersawang dan berhabuk pon..bukan apa memang malas n x ada mood nk update apa2 pon..wlaupon mmg banyak benda yang berlaku smnjak dua mnjak ni..
antaranya tokteh kesayangan hykal dh kembali ke rahmatullah,akibat barah otak..arwah tokteh meninggal pada usia 46 pada tarikh 4.4.2012..x ada lg gurau senda tokteh..xakan dpt mkn mi kuah tokteh dah smpai bila2..
along akan rndukan tokteh..rindukan nk pangge tokteh *kakak..sedih2 along,,paklong n makcik yang lebih terasa sbb dorang anak2 tokteh..mmg dorang terasa sangat2 sbb kehilangn ibu mereka yg penyayang..:'(
semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh tokteh..insyaALLAH kita akan berjumpa disana nnt..
selain itu ada lg perkara yg x dapt hykal lupakan pd tarikh 25.5.2012..hykal dan kwn2 hykal seramai 11 org sepakat pergi brcamping di Pantai Merdeka..yg hykal nk cerita..malam tu ribut telah melanda...hykal terasa msa ribut tuu.mmg takut sgt2..mjur ada makndak dan pakndak dtg tengok hykal dan kwn2..selepas reda ribut tuu..kami semua sambung lagi main bola..hehehe..ilang dh masa tuu rsa takot..mungkin terlalu seronok sangat kami masa tu..Allah nk uji kami..salah seorang kwn hykal terkena histeria plk..smbe dia nangis2 dia ckp nmpak sesuatu..kami semua mmg x nmpak apa yg dia nmpak..terasa masa tuu meremang bulu roma..makndak dan pakndak dh balik masa tu..kami semua panik x tau nk buat apa..kami semua baca apa yg kami igt,,tp kwn hykal masih mcm tuu jgk..las2 panggil abg Bilal n kwn2nya dtg tengok2 kan kwn hykal tu..barulaa kwn hykal pulih dr histeria..tp dia rsa badan dia mcm berat sgt..mmg trasa serik dah nk tido kt pantai..
Balik dr pantai jumpa abg man pulak..sma2 main bowling pd keesokan arinya..tp kali ini hykal kalah..abg shuko yg menang..bes la dia menang..senyum sampai ke telinga..heheh..mlm seblom abg man balik kelantan...abg man dtg umah hykal kejap sbb nk berkenalan ngn famili hykal..byak lg yg hykal nk ceritakan..tp mmg skrg kepala hykal kosong..xada idea nk wat ayat dah..heheh..cukup kot hykal menaip..nnt ada msa hykal ceritakan lg klu ada benda yg boleh kita kongsi sama2..ok jumpa lg..byeppp.. ;)



sempat posing sekejap


nila abg man aka antu gg

Wednesday, 8 February 2012

Saya nak shoulder awak!!!!!

Baru masuk bulan Fabruari dah macam2 hal yang berlaku sekarang ni..Terlalu banyak Drama..terlalu banyak Episod..terlalu banyak Persoalan..terlalu banyak berfikir..terlalu byak sedih..terlalu banyak perasaan n terlalu banyak Fake!!! Kalau tak kuat nak hadapi semua tuu,,tak tahula apa nak jadi..Hanya kesabaran saja yg menjadi teman.,Selalunya bila dah jadi macam ni,,mesti korang perlukan shoulder orang yang korang sayang dan percaya kan??Tapi pada masa yang sama,orang yang korang perlukan tiada shoulder untuk kita..Ke manakah dia pergi ketika kita memerlukannya?? Alangkah kecewanya hatii..Walaupon korang tahu..kita masih ada famili yang senantiasa ada untuk kita sewaktu kita susah n punya masalah..Tapi tak semua msalah kita nak rujuk pada famili kita,betul tak??? Tak guna kalau kita ada abg angkat,kakak angkat,adik angkat dan kawan2 keliling pinggang..Tp x ada seorang pon yang sudi tanya khabar n tanya masalah korang..Perlu ke kita nak mengemis simpati pada mereka yang terang2 tak ingin langsung nak kongsi masalah dengan kita..Tapi tak semua yg bersikap begitu..Masih ada lagi yang sudi berikan shoulder dorang untuk kita..Apa yang berlaku semua ni ada hikmahnya..Jadi hanya kepada Allah SWT tempat kita mengadu selain dari insan2 yang kita sayang dan kita kasihi..Itu yang terjadi pada diri hykal sekarang..Mmg banyak hal yg berlaku..terlalu banyak dugaan..Tapi hykal hadapi dengan senyuman..Masih ada yang sudi berkongsi masalah dengan hykal...Thanks kepada korang yang sentiasa ada untuk hykal ketika susah dan senang..Sayang korang ketat2...Semoga hubungan persahabatan dan persaudaraan kita tak akan putus ditengah jalan..Biarlah hubungan ini kekal selama2nya hngga ke akhir hayat..

Thursday, 29 December 2011

TerEnjoyyy!!!!


Assalammualaikum..Caaakkk!! Hye guys,apa kaba smua??Arap2 tuu sihat2 la senantiasa yer..Hari ni Hykal nak cerita apa yg terjadi pd 25,26,27 n 28..Hykal igtkan dh ujung2 bulan DEC ni,dkat nk bkk sekolah x kan kmna2 dah..Frustla jgk sbb boring sgt2 dok kt umah.Sblm ni dah lma ajak ayah ke kl..Tp ayah ckp tengah bizi x boleh nk ke mana2 lg..Hykal diam je laa..Ada sbb nk ke sana,nk jumpa abg Amim Najmie..Las2 ayah ckp jd ke sna 24 aribln ari Sabtu..Cadang nk bertolak lpas zohor tp x jd sbb ayah kna siapkan kerjanya dulu..Jam 11 mlm barula bertolak smpai sna lbih kurg dlm 3.30 pg ari Ahad..Smpai sna pekena nasi kandar dulu.Sembang2 kejap ngn acu..Masuk bilik tido kejap,bangun dlm pukul 12 tngahari.Siap2 tggu kedatangan abg Amim Najmie..Dlm pukul 2.30 ptg abg Amim smpai umah acu,duduk skejap,lpas tu kluar jln2 n tngok wayang cerita 'suatu hari kubur berasap'..Mmg lwak crita tuu..Dh abis balik umahh..Bes jmpa abg Amim,sbb dia baik n x sombong..Mula2 mmgla segan sgt ngn abg Amim..Lama2 dh ok sikit,tp ttp segan jgk..Xpuas jumpa dgn abg Amim nnt klu diizinkan Allah Hykal nk jumpa lg dgn dia..Mmg  terbaik sgt2 ..Ari Isnin lpas mkn dkt Ikan Bakar Sekinchan snggah sekejap umah nenek saudara di Kampung Pandan,Duduk kejap,smbang2 lebih kurang..dlm pukul 5 bertolak balik,sampai umah dlm pukul 9 mlm..Keesokan arinya pukul 10 pg,Hykal,Bilal n abg Shuko ke CS plk sbb dh jnji ngn abg Faiz,Aiman n abg izat nak main bowling sama2..Nk ke sna ayah Aiman tolong hantarkan kami..Smpai sna,apa lg main laa puas2..lpas geram,,bes btollaa...Dah abis main bowling,sewa bilik karaoke1/2 jam,melalak la plk..Sempat la nyanyi 2 lagu..berduet ngn Bilal lagu Percaya pdku n Saat terakahir..Suara x sdap mna pon..tp ntamm sja laa..Yg bes suara abg izat n  abg faiz..abg Shuko n Aiman x nyanyi pon..Abg Shuko jual mahal x nak menyanyi plk..Lepas karaoke,masing2 isi perut dulu dah lapar sgtt..Lepas makan tengok wayang plk..Cerita Suatu Hari Kubur Berasap..Baaru je tngok ngn abg Amim msa kt kl ari tuu..Tp disbbkan abg Shuko nk tngok jgk2..terpksala tngok kali ke 2..Layan je la tp mmg bes crita tuu,yg lawaknya baru sedar yg abg izat tu boleh plk dia bantai tido..Apala abg izat ni..org ketawa brdekah2 pon dia x sdar dah..Dah abis tngok wayang..Masing2 brbncang plk nk gi camping mlm tuu jgk.Smpai umah dlm 6.30 ptg..ujan lebat plk ptg tuu..abis basa kuyup..Mtk izin ayah n ibu..Sblm nk pegi pon ayah dh berleterla jgk..sbb lpas maghrib baru nk pegi..Ayah n ibu nasihatla jgk jgn trlalu sronok kt tmpat air terjun TITI HAYUN YAN..Lpas maghrib ke umah Aiman,n ayah Aiman anta kami smua ke tmpat air terjun Titi Hayuin..Baik betul ayah Aiman sggup ssh payah antar kami semua,,Smpai sna dah kol 11,rupa2nya klu nk berkhemah kna mtk izin dulu.1 hal plk kna cari pak guard,mmg x jumpa pon..Nak x nak kna cari tmpat la jgk nk pasang khemah..Akhirnya siap jgk khemah kami..Yg paling berani abg Izzat,Bilal plk buat unggun api..tp x jadi..asap je yg banyak..hehehe..Mula la abg faiz bercerita.mcm2 topik laa..Yg paling rasa cuak,abg faiz cerita,sepupunya mninggal sbb lmas dkt air trjun tuu jgk,,Nma pon hykal jgk n muka pon sama..Haishh,mmg seram sejuklaa dngar cerita abg faizz..Sblm tuu abg shuko muka masam jer..yela teringat kt mak la tuu..Msuk tido 2.30 pg, tdo pon skejap jer,,6.45 bangun n solat subuh..Dah x tido dah masa tuu,,8.30 pg kami ngn brutalnya trus terjun mandi..Punyala sjuk sgt smpai menggeletar..tp hykal leh tahan lg..abg shuko tu laa,x tahan sejuk FES TIME la latakan..Lpas tu naik sarapan dulu mkn nasi lmak yg dibeli oleh abg izat,,nyum nyum nyum sdaplaa jgk,,Lpas mkn terjun mandi lg..wlau pon sjuk tp bes sgt2..Kami main perang2 dlm air..Musuh tradisi hykal smestinya abg Shuko aka zombie.Mmg truk laa dia kna libas dlm air..Padan ngn muka dia..FES TIME la katakan..Selesai je mandi dlm pukul 2;15.salin pakaian,trus ke Tangga Kenari..Kena panjat 1500 anak tangga..Wow bes sgt2..Kami smua x ada masalah langsung nk panjat anak tangga Kenari kecuali abg Izat..Sblm panjat tangga Kenari,kami semua trpaksa berjalan atas titi yang reput..Nasib laa x runtuh..yg abg Izat plk asyik trtnggal di belakang jer..Dah tu trjerit2 plk sampai bergegar seluruh kawasan tuu..Lebih kurang dlm 20 minit smpai jgk ke puncaknya..Rehat sekejap dekat pondok yg disediakan utk mghilangkan penat dan lelah..Tak lama selepas tuu ayah Aiman msj nk dtg ambil kami balik..Kelam kabut la plk masing2 nk kena turun tangga Kenari..Lpas tuu bertolak balik smpai rumah lebih kurang 6 ptg..Itula serba sedikit aktiviti hykal 2,3 ari yg lepas..Sebelum abg izat n abg faiz balik,dorang dtg umah n berkenalan ngn ibu n ayah..N nk ajar buat photo shop,tp x boleh lgsung..Ada msalah apa pon x tahulaa..Lain kali plk laa..klu nk belajar apa2 pon..Apa2 pon thanks kpd abg Faiz,abg Izat,abg Shuko,Bilal n Aiman n x lupa juga pd abg Amim Najmie..korang mmg trbaikklaa..Mmg enjoy sgt2!!

                             hepi-hepi
                               


                   time main bowling


           mandi- manda,.suka suki
                       res hilang kan penat

                                   tangga Kenari

   tamat sudah camping

                           bersama abg Amim                                   

                       Inila abg Izat


                    senoinya muka hykal!!

oklah nak berhenti dahulu,sbb nk tido dah mngantuk sgt2..Terima kasih kpd sesiapa yg sudi mmbaca cerita yang merapu nii.Assalamualaikum..!!